Rampf: "Sepang betere graadmeter"

Joris (RenikNL)
Willy Rampf, technisch directeur van BMW, denkt dat de Grand Prix van Maleisië een betere indicatie zal geven van waar de teams ten opzichte van elkaar staan. In de eerste Grand Prix van het seizoen was BMW erg snel, maar Rampf denkt niet dat die race een goed beeld gaf van de verhoudingen.

De eerste Grand Prix van het seizoen werd verreden in Melbourne. Volgens Rampf is dat circuit te eenzijdig om een goede indicatie voor de rest van het seizoen te geven. "Melbourne was een prima start voor BMW en we kunnen blij zijn met onze snelheid in de eerste race. De karakteristieke vorm van Albert Park betekent echter dat je niet direct ziet hoe de verhoudingen precies liggen. Je moet niet teveel lezen in de resultaten van die race. Volgens mij is Sepang een veel betere graadmeter."

"Het circuit van Sepang biedt veel verschillende bochten. De langzame gedeeltes vereisen veel grip, zodat de auto goed kan accelereren, terwijl een goede stabiliteit essentieel is voor andere delen van de baan. De auto moet dus efficiënt zijn, omdat je snel moet zijn op de rechte stukken, waar je kan inhalen. Vooral de achterbanden hebben het hier zwaar, omdat het asfalt niet vergevingsgezind is en de temperaturen vaak erg hoog zijn. Dat zal een van de belangrijkste factoren zijn die de uitkomst van de race zullen bepalen", aldus Rampf