FC Groningen haalt Stenman van Leverkusen

Olga (Nuongirl)
FC Groningen heeft de opvolger van Antoine van der Linden binnen. De noordelingen versterkten zich voor volgend seizoen met Fredrik Stenman.

De 23-jarige Zweedse verdediger maakt de overstap van Bayer Leverkusen. Hij tekent in de Euroborg een contract voor vier seizoenen. Stenman had bij de club uit de Bundesliga nog een doorlopende verbintenis, waardoor FC Groningen een afkoopsom moest betalen.

"Met het vertrek van Mathias Florén in de winterstop en Antoine van der Linden aan het einde van dit seizoen, hadden wij dringend behoefte aan een linksbenige verdediger. Met Stenman halen wij een speler in huis die ondanks zijn jeugdige leeftijd al heel veel ervaring heeft", aldus algemeen directeur Hans Nijland.

"Een paar jaar terug hadden wij niet durven denken dat FC Groningen een speler van een club als Bayer Leverkusen zou kunnen overnemen. Het zegt iets over de ontwikkeling van FC Groningen en de aantrekkingskracht die we momenteel genieten. Daarnaast is Euroborg een stadion dat spelers aanspreekt. Stenman heeft samen met zijn partner twee dagen rondgekeken in Groningen en had direct het goede gevoel."