Real Madrid aast op Metzelder

Luuk (Arockalypse)
Ramón Calderón, voorzitter van Real Madrid, belooft komende zomer één of meer internationale sterren toe te voegen aan de huidige selectie. Een hiervan is Christoph Metzelder.

Real heeft in het verleden laten zien dat ze voor onmogelijk gehouden transfers als David Beckham, Luis Figo, Ronaldo en Zinedine Zidane weten te realiseren. Calderón hoopt komende zomer op een dergelijke coup.

Naast Christoph Metzelder staat ook Cristiano Ronaldo hoog op het verlanglijstje van de Koninklijke. De voorzitter verklaard aan televisiezender Antenna 3 het volgende: "Als Manchester hem wilt verkopen, staan we voor in de rij. We gaan uiteraard geen 80 miljoen betalen. Dat is geen enkele speler waard, ook Cristiano niet".

Naast Cristiano Ronaldo staat AC Milan's Kaká ook in de belangstelling van Real Madrid. Eerdere onderhandelingen liepen echter vrij vlot stuk omdat AC Milan de speler onder geen beding wilt laten gaan.

Daarom is het waarschijnlijker dat Christoph Metzelder van Borussia Dortmund komende zomer Duitsland verruilt voor Spanje. Calderón schetst de stand van zaken: "Een overeenkomst is er nog niet, maar als Metzelder besluit hier te tekenen zal dat een contract voor drie jaar zijn", aldus de voorzitter.