FA spreekt vertrouwen uit in McClaren

Olga (Nuongirl)
Steve McClaren hoeft voorlopig nog niet bang te zijn om zijn baan te verliezen. De Engelse voetbalbond FA heeft vandaag bekend gemaakt dat het nog steeds achter de bondscoach staat.

Onder leiding van McClaren is het nationale elftal van Engeland aan het kwakkelen geslagen. Na het doelpuntloze gelijkspel van zaterdag uit tegen Israël riep de Britse media om zijn ontslag.

Bondsleden Noel White en David Richards hebben in een persverklaring gezegd dat het Engelse nationale elftal geen baat heeft bij een ontslag van McClaren. "We waren de afgelopen week dicht bij de ploeg en voor ons is het duidelijk hoe hard Steve met zijn team werkt om goede resultaten te boeken. Wij willen nogmaals onze volledige steun in Steve en de ploeg uitspreken. Dit soort verhalen helpen het elftal woensdag niet in de uitwedstrijd tegen Andorra."

Door de 0-0 tegen Israël wist Engeland voor de vijfde maal op rij niet te winnen. De Engelsen staan derde in EK-kwalificatiegroep E, met vijf punten achterstand op Kroatië, dat aan de leiding gaat.