Ferguson: "Druk ligt bij Italië"

Olga (Nuongirl)
Het Schotse nationale elftal, dat momenteel aan de leiding gaat in groep B van de EK-kwalificatie, moet het aankomende woensdag opnemen tegen wereldkampioen Italië. De aanvoerder van de Schotten, Barry Ferguson, kijkt met vertrouwen uit naar het duel met de Italianen en stelt dat de druk bij de Italianen ligt.

De Italianen kenden een matige start van de EK-kwalificatie en moeten woensdag winnen willen ze nog kans blijven houden om het EK te halen. "Italië heeft één van de beste ploegen van de wereld en ze zijn niet voor niets wereldkampioen. De druk zal vooral bij hun liggen. Alleen bij een gelijkspel tegen de Georgiërs had de druk ook bij ons gelegen", aldus Ferguson. "De Italianen beleven een matige start van hun EK-kwalificatiereeks. Als we de eerste twintig minuten zonder kleerscheuren doorkomen dan behoort een verrassing absoluut tot de mogelijkheden. Door die drie punten tegen Georgië kunnen we daar vrijuit spelen. Misschien valt er wat te halen."

Afgelopen zaterdag versloeg Schotland Georgië met 1-2, door een laat doelpunt van Craig Beattie. De Italianen hoefden niet te spelen.