WK Melbourne: Dekker verder, Groot strandt

Olga (Nuongirl)
Inge Dekker heeft zich tijdens de WK zwemmen in Melbourne weten te plaatsen voor de halve finales van de 100 meter vlinderslag. Chantal Groot werd uitgeschakeld.

Dekker, de huidige Europees kampioene op deze afstand, kwam in de series tot de vierde tijd met 58,66. Daarnaast nomineerde ze zich met die tijd voor de Olympische Spelen van 2008. De vereiste limiet hiervoor was 59,35. Groot haalde het met 1.00,09 niet. Die tijd leverde haar de twintigste plaats op, terwijl een plaats bij de eerste 16 nodig was om de halve finales te halen.

Op de 4 x 100 meter vrije slag haalden de Nederlandse estafettedames als tweede de finale. Chantal Groot, Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Marleen Veldhuis tikten aan na 3.40,01 waarmee ze 1,69 seconde langzamer waren dan de Amerikaanse dames.

Robin van Aggele slaagde er net niet in om zich te plaatsen voor de halve finales van de 100 meter schoolslag. In een swim-off verloor hij van Roman Sloednov. Van Aggele en de Rus waren in de series gedeeld zestiende geworden in een tijd van 1.01,69. Sloednov was vervolgens in de swim-off sneller dan onze landgenoot.