Buffon waarschijnlijk weg bij Juventus

Olga (Nuongirl)
Er is een grote kans aanwezig dat doelman Gianluigi Buffon aan het einde van dit seizoen Juventus verlaat. Buffon heeft gezegd dat hij het recht heeft om de Italiaanse club na zes seizoenen de rug toe te keren.

"Wanneer Juventus in de Serie A terug is, geloof ik dat ik geen enkele morele verplichting heb om te blijven. Welke beslissing ik ook neem, deze verdient het respect van de mensen. Ik ben in de afgelopen zomer niet weggelopen voor mijn verantwoordelijkheden ten aanzien van de club, maar ik voel me vrij of te gaan en te staan waar ik wil na deze zomer," aldus de keeper van de Italiaanse nationale ploeg.

Er zijn veel clubs die interesse hebben om de keeper aan te trekken. Zo hebben zowel Inter als AC Milan al gemeld bij de speler, maar waarschijnlijk gaat hij naar het buitenland. "Mocht Lippi me bellen om met hem mee te gaan naar Chelsea, dan geloof ik niet dat ik zij verzoek kan weigeren", zei Buffon tegenover een radiostation.

Buffon heeft nog een contract tot 2010 bij Juventus en verdient 5 miljoen euro per seizoen. Een eventuele verkoop van de keeper biedt Juventus meer speelruimte om zich te versterken met het oog op de aanstaande terugkeer in de Serie A. "In het voetbal is het duidelijk dat niemand onmisbaar is. Een eventueel vertrek van mij wordt zeker gecompenseerd en daarbij kan Juventus nu nog veel geld voor me vragen en zodoende de ploeg toch versterken."