Seedorf: "Terugkeer Ruud kwestie van tijd"

Olga (Nuongirl)
Clarence Seedorf is er van overtuigd dat Ruud van Nistelrooy weer terug zal keren in het Nederlands elftal. "Als Van Basten de deur naar mij weer opzet, zal hij dat voor Van Nistelrooy straks ook doen", aldus de middenvelder.

Sinds het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland komt Van Nistelrooy niet meer uit voor Oranje. De spits van Real Madrid mist het vertrouwen van bondscoach Marco van Basten. Een lijmpoging afgelopen winter leverde niets op. De situatie lijkt muurvast te zitten, maar Seedorf, die zelf een aantal maanden geleden na een jarenlange afwezigheid terugkeerde in Oranje, ziet dat er nog altijd mogelijkheden zijn. "Ik weet hoe graag Van Nistelrooy deel wil uitmaken van de nationale ploeg. Ik denk dat zijn terugkeer een kwestie van tijd is. Ruud weet als geen ander wat de waarde van het Nederlandse elftal voor hem is. Als hij daar voor zichzelf uitgekomen is, dan zie ik Van Basten niet als een obstakel voor hem".

"Van Basten wil hem graag terug, anders ga je niet bij iemand langs in Madrid", aldus Seedorf die daarmee verwijst naar het gesprek tussen de bondscoach en de spits in de Spaanse hoofdstad. "Ruud kan hier een leermoment voor zichzelf van maken. Hij heeft al heel veel bereikt: is vader van een mooi kindje, heeft zijn familie, speelt voor een fantastische club. Maar net als ik heeft Ruud een ambitie die nooit ophoudt, dus ook richting het Nederlands elftal. Het zou mooi zijn als hij over die drempel stapt."