Van der Linden weg bij Groningen

Olga (Nuongirl)
Antoine van der Linden vertrekt aan het eind van dit seizoen bij FC Groningen. Het contract van de 31-jarige verdediger loopt dan af en zal niet worden verlengd.

Van der Linden speelde vier jaar voor FC Groningen. In 99 wedstrijden voor de club uit het Euroborg-Stadion scoorde hij vijf keer.

De beslissing na dit seizoen de wegen te laten scheiden, is een gezamelijk besluit. "Wij hebben aan het begin van het seizoen gepoogd het aflopende contract van Van der Linden te verlengen, maar dat is niet gelukt. Daarna zijn wij ons gaan ori๋nteren en wij vinden het nu beter uit te zien naar een andere bezetting van de linkervleugelpositie in de verdediging. Nu we definitief van elkaar weten waaraan we toe zijn, zullen wij onze zoektocht naar een nieuwe linksbenige verdediger verder uitbreiden," aldus algemeen directeur Hans Nijland.

Van der Linden wil zich in een nieuw avontuur storten. "Ik heb hier vier jaar met veel plezier gespeeld, maar ik wil nog ้้n keer de kans aangrijpen om ergens anders te voetballen. Wat het zal worden, weet ik nu nog niet. Het is wel goed dat er nu duidelijkheid is en dat mijn toekomst dus niet meer bij FC Groningen zal liggen."