Reacties na PSV - Ajax

Sjors (Sj0rSz)
Zondag stond de topper tussen PSV en Ajax op het programma, welke royaal door de Amsterdammers werd gewonnen (1-5). De trainer van de Eindhovenaren, Ronald Koeman, was ontevreden over de prestatie die zijn ploeg neerzette.

"Verdedigend gezien, hebben we ze met handschoentjes aangepakt", aldus Koeman. "Ajax heeft de grens opgezocht en is daar soms zelfs overheen gegaan. Als de scheidsrechter dat toelaat, moet je daar in meegaan. Dat hebben we nagelaten."

Henk ten Cate, trainer van Ajax, was in tegenstelling tot zijn collega wel tevreden. Dankzij deze overwinning is het gat met koploper PSV kleiner geworden. De marge tussen de twee ploegen bedraagt nu nog vijf punten. "Dat is nog steeds heel veel'", concludeerde de oefenmeester van de Amsterdammers.

"Maar we hebben de druk wel iets opgevoerd. PSV heeft nog een zwaar programma, waarin van alles kan gebeuren. We hebben vandaag in ieder geval terecht gewonnen. In toppers als deze staat veel prestige op het spel. Ik denk dat wij net iets liever wilden winnen dan PSV. Uiteindelijk is de 5-1 dik verdiend."