[P-N] Popovych wint vijfde etappe

Gerard (RedFever007)
De vijfde etappe in Parijs – Nice is gewonnen door Yaroslav Popovych. De Discovery-renner was na 178 kilometer de snelste in de etappe die liep van Sorgues naar Manosque.

De eerste ontsnapping was meteen een goede ontsnapping. Onder de vluchters bevonden zich Nicolas Portal, David Zabriskie, Yaroslav Popovych, Nicolas Jalabert en landgenoot Koos Moerenhout. In totaal bestond de groep uit dertien renners. Van die dertien bleven uiteindelijk zeven renners over na de eerste beklimming van de dag. Op de Col de la Mort d'Imbert op 37 kilometer van de meet ging Popovych ervandoor. Niemand kon de Discovery Channel-renner volgen.

Popovych hield de voorsprong stabiel, het peloton kwam nauwelijks dichterbij en op de achterovolgers liep hij uit. Met nog tien kilometer voor de wielen had Popo nog steeds een voorsprong, zei het dat die kleiner werd en terugliep naar 1’40”. De voorsprong liep terug maar niet snel, met nog twee kilometer had het peloton hem nog steeds niet achterhaald. De overwinning kon Popovych niet meer ontgaan bij het ingaan van de laatste kilometer met een minuut voorsprong op de achtervolgers. Op vijftien seconden volgde het peloton tenslotte.