Domenech haalt uit naar Wenger

Olga (Nuongirl)
De bondscoach van Frankrijk, Raymond Domenech, heeft kritiek geuit op Arsène Wenger. Domenech is de insinuaties van de trainer van Arsenal zat. Volgens Wenger zijn de blessures van de Franse aanvaller van Arsenal, Thierry Henry, te wijten aan het nationale team.

"Ik word langzamerhand een beetje moe van Meneer Wenger. Als hij zegt dat iemand die een wedstrijd in augustus speelt zichzelf in maart blesseert, kan ik dat niet verklaren. Hij vergeet te zeggen dat elke keer als Henry in actie komt voor de Franse ploeg, hij drie dagen later met Arsenal speelt. We hebben nooit risico's genomen met een geblesseerde speler. We hebben een zuiver geweten," aldus de Franse bondscoach gisteren.

Wenger zei eerder dat Thierry Henry na het WK van vorige zomer gedwongen werd vriendschappelijke wedstrijden te spelen voor Frankrijk terwijl hij volgens Wenger op dat moment fysiek niet in orde was. De 92-voudig international kwam twaalf dagen na zijn vakantie in actie voor De Haantjes. "Na die wedstrijd tegen Bosnië riepen ze hem weer op. Sindsdien speelde hij elke vriendschappelijke interland terwijl hij al last van zijn knie had."