Super Aguri en STR en de F1manager

Wouter (ziggyziggyziggy)
Er is wat onduidelijkheid over de deelname van Super Aguri F1 en Scuderia Toro Rosso aan de Grand Prix van Australië. Dat kan gevolgen hebben voor de F1manager.

Het is mogelijk dat de wagens van één of beide teams worden afgekeurd door de FIA. Beide teams maken gebruik van een vermeend klantenchassis. Daarnaast is de auto van Super Aguri niet door de verplichte crashtests gekomen.

Volgens de reglementen van de FIA zal deze uiteindelijke keuring van de auto's -- en daarmee een eventuele uitsluiting van deelname aan de race -- echter op de donderdag voor de Grand Prix plaatsvinden. Hierdoor hebben deelnemers aan de F1manager voldoende tijd om eventuele onderdelen of coureurs van deze teams in te wisselen voor alternatieven.

Kortom: mochten Super Aguri en/of Toro Rosso niet meedoen aan de Grand Prix van Australië, dan is het aan de spelers zelf om hun team daarop aan te passen. Teams met coureurs, chassis of motoren van een team dat niet meerijdt, zijn niet ongeldig en zullen voor eventuele andere elementen gewoon punten scoren. Er zullen geen strafpunten worden uitgedeeld als er uitsluitingen plaatsvinden vóór de eerste trainingen. Als er achteraf (maar vóór maandagavond 20.00u) diskwalificaties plaatsvinden, leveren deze wel strafpunten volgens onze puntentelling op.

Update:
De vrijdagtrainingen zijn achter de rug en beide teams hebben gewoon hun rondjes gereden op de baan van Albert Park. Dat betekent dat ze hoogstwaarschijnlijk ook aan de kwalificatie en de race zullen deelnemen en eventuele punten kunnen scoren voor de F1manager.

Er bestaat nog wel het gevaar dat één of beide teams na een protest van een ander team worden gediskwalificeerd. Wordt die diskwalificatie vóór maandagavond 20.00u officieel bekend gemaakt, dan levert dat strafpunten op in de F1manager.

Met de huidige stand van zaken zullen we geen extra actie ondernemen in de F1manager. Iedere speler die een element van dit team koopt, kan daarmee dus een risico lopen op minpunten. Wisselen in je team kan tot vanavond 00.01u en is gratis.