Uitslag Arsenal - PSV

Gerard (RedFever007)
PSV is er in geslaagd zich bij de beste acht ploegen in Europa te plaatsen. Tegen Arsenal was het de thuisploeg die het veldoverwicht had maar was het PSV die er met de buit vandoor ging. Alex was de belangrijkste man van de avond met een eigen doelpunt en de gelijkmaker. Eindstand 1-1

In het Emirates Stadium te London restte PSV een even simpele als moeizame opdracht om de volgende ronde van de Champions League te halen. De thuiswedstrijd in eigen huis werd door PSV gewonnen met 1-0, bij een overwinning of gelijkspel was PSV zeker door. Arsenal begon goed tegen PSV. De beste kans voor de thuisploeg was voor Touré maar het ontbrak de verdediger aan overzicht en rust waardoor de kans verkeken was op een vroege voorsprong. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Arsenal sterker en werd ondermeer via Adebayor gevaarlijk.

Na bijna een halfuur kreeg de thuisploeg één van de beste mogelijkheden tot dan toe. Adebayor kreeg de bal vanaf de achterlijn voor het doel waar na de bal na tussenkomst van een PSV’er voor Baptista belandde. Met een halve omhaal schoot hij echter net over. In het vervolg van de eerste helft probeerde hij het nogmaals met een omhaal maar ook deze poging mislukte. De beste kans voor PSV in de eerste helft was voor Phillip Cocu. De voorzet van Mendez was prima maar de kopbal van de middenvelder ging voorlangs.

Na rust sloeg het noodlot voor PSV toe. Bij een hoekschop van Arsenal kwam Gomez nog wel uit zijn doel maar kon de bal niet grijpen. Vervolgens belandde de bal op de voet van Alex die het leer in eigen doel prikte. Kort na het doelpunt nog enkele hachelijke momenten voor de bezoekers, onder andere Fabregas schoot net over.

Voor PSV kregen zowel Culina als Farfan de kans om de stand weer op gelijke hoogte te brengen maar beide faalden. Ondanks enkele hachelijke momenten voor de Eindhovenaren hield de defensie van PSV stand waardoor het lange tijd op een verlenging uitdraaide. Zover zou het echter niet komen, zes minuten voor tijd veroorzaakte Hleb een vrije trap, vlak bij de cornervlag. De uitstekend genomen vrije trap belandde op het hoofd van Alex die hoog boven iedereen uitkwam en de bal achter Lehmann kopte. Door het gelijke spel verzekerde PSV zich van een plek bij de laatste acht ploegen van Europa.

Karakteristieken

Arsenal - PSV
58’Alex (e.d) 1-0
84’Alex 1-1

Toeschouwers: 60.000
Scheidsrechter: Hamer (LUX)
Gele kaart: Feher (PSV) Fabregas (Arsenal)

Opstellingen

Arsenal: Lehmann, Touré, Silva, Gallas, Chlichy/ (85’ Walcott), Hleb, Fabregas, Denilson, Ljungberg/ 75’- Diaby), Adebayor, Baptista/ (65’- Henry)

PSV: Gomez, Fehér, Alex, Salcido, Sun, Méndez/ (91’ Váyrynen), Simons, Cocu, Culina, Koné/ (40’- Affalay), Farfán/ (88’- Addo)