Verbeek: "Alves nog niet de oude"

Sjors (Sj0rSz)
Het is nog niet zeker of Afonso Alves komend weekend zijn rentree in de selectie van SC Heerenveen zal maken. Sinds vorige week traint de Braziliaan weer mee met de selectie van trainer Gert-Jan Verbeek, maar deze is niet van plan iets te forceren.

"Alves is medisch fit, maar hij is nog niet de oude", lichtte Verbeek toe. "Dat zie je terug in zijn spel. Hij speelt niet vrijuit. Is misschien nog bang dat het opnieuw mis kan gaan. Dat gevoel moet hij kwijt, anders heeft het geen zin om hem op te stellen. Ergens is het niet vreemd dat hij zo reageert, want het is de eerste keer dat Alves met een dergelijke zware blessure te maken heeft."

Toch is de oefenmeester erg blij dat Alves inmiddels weer op het veld staat. "De prognose was vier tot zes weken. Hij is gelukkig weer snel bij de groep. Dat is een meevaller. De manier waarop hij trainde viel me een beetje tegen, maar goed, dit was pas zijn eerste training. We hebben nog twee dagen tot RKC Waalwijk. Misschien gaat het morgen al beter. We gaan in ieder geval niet forceren. Hij moet er echt klaar voor zijn voor we hem opstellen."