Rossi was te arrogant

John (Spooky4u)
Valentino Rossi heeft vlak voor het nieuwe seizoen toegegeven dat het missen van het kampioenschap in 2006 zijn eigen schuld is geweest. "De fout die wij vorig jaar maakten was dat we ons onverslaanbaar voelden" verklaart Rossi.

"Arrogant of zelfvoldaan, hoe je het ook noemen wilt, het is een goede les geweest", vertelt de Italiaan, "Het heeft me uiteindelijk de titel gekost. Het is wel eens goed om te verliezen, dat houd je scherp en het is de beste motivatie om nog een jaar door te gaan, dat ik onderuit ging in Valencia ben ik nog niet vergeten, dat was wel de meest dramatische valpartij die ik me kan herinneren."

Aankomende zaterdag gaat het nieuwe MotoGP seizoen van start in Qatar en Rossi is er helemaal op voorbereidt: "In het nieuwe seizoen heb ik weer dezelfde rivalen als vorig jaar Nicky Hayden, Dani Pedrosa, Loris Capirossi en Marco Melandri, dat zijn de rijders met het meeste talent, toch komen daar nog twee namen bij, want Casey Stoner en John Hopkins zijn ook snelle jongens. Er zijn nog achttien races te gaan, het wordt een lang seizoen."