Uitslag Sevilla - Barcelona

Maikel (WeebI)
FC Barcelona heeft de eerste plaats in de Primera División moeten afstaan aan Sevilla. De ploeg van Frank Rijkaard ging in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuan met 2-1 onderuit.

Sevilla startte verdedigend, en dat gaf Barça direct kansen. Barcelona profiteerde optimaal van het overwicht; een voorzet van Gianluca Zambrotta werd na dertien minuten binnengekopt door Ronaldinho. De Braziliaan werd een kwartier later neergehaald door Aitor Ocio nadat hij doorgebroken was. De Spanjaard kreeg direct rood, Ronaldinho stapte zelf naar voren maar miste vanaf elf meter, doordat Andrés Palop met de benen redde. De fans van de thuisploeg spoorden hun club aan om de aanval te kiezen. Dat resulteerde nog voor rust in de gelijkmaker. Aleksandr Kerzhakov schoot knap binnen vanuit de draai.

Na rust gingen Los Palanganas door met aanvallen, ondanks de man-minder-situatie. Na een uur spelen verdiende Sevilla een vrije trap. Daniel Alves schoot de bal via de muur in de verre hoek, en maakte zo zijn derde goal van het seizoen. Twee minuten later moest ook Ludovic Giuly het veld ruimen. De Fransman deed weinig verkeerd, maar kreeg alsnog rood van de arbiter. Een kwartier voor tijd werd het zelfs nog erger voor de Catalanen. Zambrotta kreeg geel, en had vervolgens commentaar op de scheids. Deze 'beloonde' de Italiaan direct met nog een gele, en dus rode kaart. In de slotfase werden er door beide teams nog grote kansen gemist, maar ook de ingevallen Samuel Eto'o en Javier Saviola konden het net niet vinden.

Sevilla pakt de leiding na een 2-1 overwinning op Barcelona. De Catalanen verloren de afgelopen weken ook al van Liverpool en Valencia, en moeten nu aankomend weekend Giuly en Zambrotta missen in de Clásico tegen Real Madrid. Deze nederlaag heeft één voordeel voor de ploeg van Rijkaard: als Barcelona na de laatste speelronde gelijk staat met Sevilla, wordt het alsnog kampioen, omdat het onderlinge resultaat beter is, na de 3-1 in Camp Nou eerder dit seizoen.

Sevilla FC - FC Barcelona 2-1
13' Ronaldinho 0-1
28' Ocio (Sevilla)
29' Ronaldinho (Barcelona) mist strafschop
39' Kerzhakov 1-1
61' Alvés 2-1
63' Giuly (Barcelona)
76' Zambrotta (Barcelona)