Vooruitblik: Ajax - SC Heerenveen

Sjors (Sj0rSz)
Nadat de afgelopen weken twee grote wedstrijden op het programma stonden, was het afgelopen week weer de beurt aan de users om te kiezen. Deze week gingen de meeste stemmen naar de wedstrijd tussen Ajax en SC Heerenveen. Hieronder volgt de vooruitblik op dit duel.

Ajax stond voor aanvang van de 27e speelronde op de tweede plaats in de vaderlandse competitie. De directe achtervolgers, AZ en FC Twente, hebben een achterstand van respectievelijk één en twee punten op de ploeg van trainer Henk ten Cate. De Amsterdammers beschikken in het duel met de Friese club over een fitte selectie. Er bestaat nog wel enige twijfel over het meespelen van Jaap Stam en Ryan Babel. Toch heeft de oefenmeester de hoop uitgesproken dat hij over dit tweetal kan beschikken.

SC Heerenveen staat op dit moment op de achtste plaats in de Eredivisie. De achterstand op de huidige nummer één PSV is al opgelopen tot 22 punten. De Friezen zullen er dan ook alles aan doen om de playoff-wedstrijden te halen. Komend weekend zal trainer Gert-Jan Verbeek, in het duel met Ajax, geen beroep op André Hanssen kunnen doen. De Noor heeft nog altijd last van een blessure aan zijn lies, maar keert komende week weer terug bij de groep. Ook Bo Storm zal het duel met de Amsterdammers aan zich voorbij laten gaan. Verder is ook Ugur Yildirim nog niet van de partij. De speler heeft nog teveel last van een bovenbeenblessure. Tot slot zal de Friese formatie het ook zonder Afonso Alves moeten doen. De topscorer van de club staat inmiddels weer op het veld, maar is nog niet fit genoeg om al wedstrijden te spelen.

In het verleden speelden de twee ploegen veertien keer tegen elkaar in Amsterdam. Ajax wist de meeste wedstrijden te winnen, namelijk elf. SC Heerenveen wist de drie punten slechts eenmaal meer naar huis te nemen. Verder eindigden twee confrontaties in een gelijkspel. De laatste keer dat de Amsterdammers en de Friezen tegenover elkaar stonden was op 28 oktober 2005. Toen stond er na negentig minuten spelen 0-0 op het scorebord. Of deze editie ook weer gelijk zal eindigen wordt komende zondag duidelijk. Dan spelen de twee clubs namelijk tegen elkaar. Om 14:30 begint de wedstrijd in de Amsterdam ArenA, welke door arbiter Pieter Vink geleid zal worden.