Vooruitblik FC Groningen - NAC Breda

Olga (Nuongirl)
Komend weekend staat er weer een leuke wedstrijd op het programma, namelijk de confrontatie tussen FC Groningen en NAC. Één van de SA's van Sport, RedFever007, is een fanatieke supporter van de thuisclub, terwijl JJdJ1984, één van onze nieuwsposters, fan is van NAC. Vandaar ook deze vooruitblik op deze wedstrijd uit de Eredivisie.

FC Groningen-trainer Ron Jans kan morgenavond in Euroborg niet beschikken over Evgeniy Levchenko (blessure bovenbeen) en Donovan Slijngard (gekneusde voet). Rasmus Lindgren keert daarentegen terug in het elftal. "Het elftal zal niet op z'n kop gaan, maar we zullen in ieder geval weer ons 'eigen' spel spelen. We willen in ons eigen stadion het spel maken en niet zoals tegen PSV op de counter spelen. De wedstrijd heeft het motto 'It's now or never', dat ik vooral in de manier van spelen wil terugzien. Als we verliezen, wordt het heel moeilijk NAC nog te achterhalen. Bij een gelijkspel maken we een pas op de plaats. Maar de opdracht is het gat te verkleinen tot drie punten. We hebben na de winterstop een aantal prima wedstrijden gespeeld, maar er moeten nu ook punten gepakt worden!" aldus trainer Ron Jans over de wedstrijd van zaterdagavond.

NAC doet het de laatste weken een stuk beter, met als klap op de vuurpijl de uitschakeling van PSV in de KNVB-beker afgelopen woensdag. In de Eredivisie staat de club uit Breda zesde. Trainer Ernie Brandts moet het zaterdagavond doen zonder Gertjan Tamerus (achillespees), Victor Sikora (knie), Brian Pinas (hamstring) en Benjamin van de Broek (hamstring). Patrick Mtiliga en Sander van Gessel zijn nog twijfelgevallen, terwijl Mike Zonneveld na een schorsing weer in de selectie terugkeert.

In de historie ontmoetten FC Groningen en NAC elkaar al 21 maal eerder. Negentien maal voor de competitie en tweemaal voor de beker. In de 21 wedstrijden die zijn gespeeld, heeft FC Groningen een licht voordeel. De laatst gespeelde wedstrijd van beide ploegen in de Euroborg is meteen ook de grootste overwinning voor NAC Breda. Begin dit jaar stonden beide ploegen tegenover elkaar in de KNVB Beker. NAC Breda was met 1-3 te sterk voor de Groningers.

De wedstrijd begint zaterdagavond om 20:00 uur en staat onder leiding van arbiter Dick Jol.