Petacchi zegeviert in Portugal

Sjors (Sj0rSz)
Alessandro Petacchi is er in geslaagd om de Ronde van de Algarve op zijn naam te schrijven. De sprinter, welke actief is voor Milram, wist ook de vijfde en laatste etappe van deze rittenkoers op zijn naam te schrijven.

Fabrizio Guidi kwam in de laatste etappe als tweede over de finish. Olaf Pollack completeerde het podium van deze vijfde rit. Martijn Maaskant, uitkomend voor de beloften van Rabobank, was met zijn veertiende plaats de beste Nederlander.

Petacchi stelde, door het winnen van deze afsluitende rit, de eindzege ook veilig. René Haselbacher, rijdend voor Astana - Würth, eindigde uiteindelijk als tweede. De Litouwer Tomas Vaitkus (Discovery Channel PCT) maakte de top drie compleet.

De Italiaan kwam in Portugal vier keer als eerste over de finish. Na de openingsetappe werd de Italiaan echter teruggezet naar de vierde plaats. De jury voerde als reden aan dat hij Gert Steegmans tijdens de sprint gehinderd zou hebben. Uiteindelijk heeft deze sanctie geen invloed gehad op zijn eindklassering.