Ten Cate: "Compliment voor mijn ploeg"

Sjors (Sj0rSz)
Henk ten Cate, trainer van Ajax, was na afloop van de wedstrijd tegen AZ teleurgesteld in de arbitrage. Scheidsrechter Jan Wegereef hield Edgar Davids een indirecte rode kaart voor. Bovendien keurde hij een doelpunt van de Alkmaarders goed, waar afkeuring op zijn plaats was geweest.

"Ik ben zeer teleurgesteld in het optreden van het arbitrale trio. Zij hebben fouten gemaakt waardoor wij de wedstrijd niet winnen, hele belangrijke fouten", aldus Ten Cate tegenover Tele2. "Ik moet mijn ploeg een groot compliment geven. We hebben vandaag gespeeld tegen FC Wegereef."

"De rode kaart van Edgar Davids was belachelijk. De eerste gele kaart was duidelijk een schwalbe van de tegenstander. Dat gebeurt op een meter afstand van de grensrechter. De tweede gele kaart was gewoon een botsing, er was absoluut niet de intentie de man te raken", vervolgde de oefenmeester zijn verhaal.

Een ander opvallend moment was de gelijkmaker, welke door Martens werd aangetekend. Demy de Zeeuw, speler van AZ, ging met gestrekt been in op de doelman van Ajax, Maarten Stekelenburg. Hierdoor was het voor laatstgenoemde niet mogelijk om een treffer te voorkomen. "Over de goal praat ik niet eens, dit is de meest schandalige goal van het jaar. Wij kregen mogelijkheden om een goal meer te maken."