Martens: "Keepers té vaak beschermd"

Sjors (Sj0rSz)
Maarten Martens, speler van AZ, is van mening dat zijn treffer in de confrontatie met Ajax (1-1) geen fout van Jan Wegereef was. De leidsman floot niet af na een botsing tussen Demy de Zeeuw en Maarten Stekelenburg. De middenvelder had daardoor de gelegenheid om te scoren.

"Volgens mij waren Demy en Maarten gelijk bij de bal, dan kan zoiets gebeuren", aldus Martens. "Keepers worden altijd in bescherming genomen door scheidsrechters. Vaak gebeurt dit zelfs een beetje overdreven, ze worden dan té beschermd. Het is voor mij lastig in te schatten wat in dit geval de juiste beslissing was, maar ik vind het goed dat de scheidsrechter een keer liet doorspelen."

Toen Martens de bal voor zijn voeten kreeg dacht hij even na. Uiteindelijk nam hij de beslissing om de bal in de touwen te jagen. "Ik wist dat er misschien afgefloten zou worden, maar ik dacht: 'laat ik in ieder geval maar scoren, dan zien we daarna wel'. Gelukkig werd er niet gefloten."

Ondanks het feit dat Martens afgelopen donderdag, in het duel met Fenerbahçe, goed inviel, startte hij toch op de bank. "Ik weet dat de trainer tevreden over me is, maar hij stelt me deze periode even niet op. Waarom dat is, weet ik niet. Of ik vandaag mijn kans gegrepen heb? Nou, ik heb een bal vanaf drie meter in een leeg doel getikt en een grote kans op de 2-1 verprutst. Dus erg tevreden ben ik niet."