Uitslag Ajax - Werder Bremen

JJdJ1984
Het is Ajax niet gelukt zich te plaatsen voor de kwartfinale van de UEFA-cup. In de ArenA was Ajax ditmaal te sterk voor de Duitsers. Voorafgaand aan de wedstrijd namen twee Ajax-spelers afscheid van het publiek. Markus Rosenberg, die nu voor de tegenstander van vanavond uitkomt, en Mauro Rosales, die waarschijnlijk naar River Plate zal gaan.

In de eerste minuten van de eerste helft begon Ajax fel aan de wedstrijd. Wesley Sneijder kreeg in de tweede minuut een kans en schoot keihard vanaf een meter of twintig op keeper Tim Wiese van Bremen. Nog geen minuut later was het wel raak. Door een voorzet van Jaap Stam wist de in de winterstop van NAC overgekomen Leonardo Wiese in de lange hoek te passeren.

Werder Bremen kwam na het vroege doelpunt van Leonardo wat meer in het spel voor en kreeg zelfs nog wat kansjes maar deze waren nog niet echt gevaarlijk. Helaas voor Ajax was het in de dertiende minuut wel raak. Door een behoorlijke blunder van Roger wist Almeida met een intikkertje Maarten Stekelenburg te verschalken. Een fikse domper voor de Amsterdammers die door deze treffer nog minimaal vier keer het doel zouden moeten vinden. Leonardo had met een kopkans de mogelijkheid om de Amsterdammers direct weer op voorsprong te zetten. Deze kans werd echter door oud Ajax-speler Pasanen van de lijn gehaald. Ook Werder kreeg een kans om de onmogelijke opgave nog onmogelijker te maken, maar Almeida schoot een niet te missen kans in het zijnet.

Opnieuw falen in de defensie bij de Amsterdammers zorgde ervoor dat Almeida opnieuw een grote kans kreeg. Ook deze kans wist de Portugees vakkundig om zeep te helpen. In de tegenstoot kon Ajax knap gevaarlijk worden maar hier werd niet meer uitgehaald dan een corner. Ajax kwam weer wat meer uit de schulp waar ze in waren gekropen na het tegendoelpunt. Het tempo ging weer wat omhoog en er kwamen weer wat kansjes. De beste kans was waarschijnlijk nog wel die van Klaas-Jan Huntelaar, die op een haar na naast schoot op een voorzet van Stam. In de laatste minuten voor de rust kwam de frustatie bij de Ajax-spelers omhoog en dit resulteerde in twee gele kaarten. Huntelaar, die een tik in het gezicht gaf van zijn tegenstander, en Maduro, die een overtreding beging, kregen een prent voorgeschoteld.

In de openingsfase van de tweede helft ging het gelijk op. Beide partijen deden het rustig aan en Ajax leek zich in het lot te berusten. Tim Wiese nam iets te veel tijd voor een doeltrap en de Engelse leidsman gaf hem een gele kaart. Ook in de tweede helft ging Roger door met zijn gegoochel in de verdediging. Eerste kansje van de tweede helft was voor Ajax, maar Wesley Sneijder wist doelman Wiese niet te verslaan. Enkele minuten later was het wel raak. Huntelaar wist uit de draai te scoren door een voorzet van Ryan Babel.

Leonardo had de kans op de 3-1, maar zijn omhaal, op een voorzet van Perez, miste net het doel. Ajax begon weer wat beter te voetballen en kreeg een aantal behoorlijke kansen. Nadat Babel eerst een behoorlijke kans om zeep hielp, scoorde de Amsterdammer even later een schitterend doelpunt. Ajax begon er opnieuw in te geloven. Slechts twee doelpunten waren ze nog verwijderd van de volgende ronde. Wiese wist enkele minuten na de 3-1 knap te redden op een inzet van Wesley Sneijder.

In de laatste tien minuten kon Ajax niet echt gevaarlijk meer worden. De Amsterdammers leken zich neer te leggen bij de uitschakeling in het UEFA-cup toernooi. Ajax kreeg in de 86ste minuut nog een vrije trap op een mooie plek, deze werd helaas gemist door Kenneth Perez. In de 90ste minuut was er wederom een aardige kans voor Perez, deze werd ook weer van de lijn gehaald door de keeper van de Duitsers. Helaas mocht het allemaal niet meer baten, het tegendoelpunt van Almeida bleek genoeg te zijn voor de Duitsers.

Ajax - Werder Bremen
3' Leonardo 1-0
13' Almeida 1-1
60' Huntelaar 2-1
75' Babel 3-1

Toeschouwers: 35.227
Arbiter: Webb (Eng)
Geel: Huntelaar, Maduro, Sneijder (Ajax) Wiese, Borowski (Werder Bremen)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Heitinga, Stam, Roger, Perez, Maduro, Sneijder, Leonardo (75. De Mul), Huntelaar, Babel.

Opstelling Werder Bremen:
Wiese, Pasanen, Mertesacker, Naldo, Womé, Frings, D.Jensen, Diego (46. Vranje), Borowski, Klose, Almeida (82. C. Schulz)