KNVB doet voorstel voetbalwet

Stefan (sportfreak)
De KNVB heeft vandaag een voorstel tot een voetbalwet aangeboden aan o.a. de PvdA, de VVD en het CDA. In de voetbalwet staan voorstellen voor onder meer een algemene strafverhoging voor voetbalgerelateerd geweld en een stadionverbod en een meldplicht.

"De Voetbalevenementenwet als repressief slot op de deur is een gewenst en doeltreffend instrument", aldus Henk Kessler. "Het draagt bij aan het effectief opsporen en bestraffen van de kwaadwillende voetbalsupporters. We weten dat er in de maatschappij steeds meer draagvlak is om de echte hooligans uit de stadionomgeving te weren. Het is nu aan de politiek en de departementen om te scoren uit de gegeven voorzet. Wij zijn zelf immers geen wetgever."

Volgens de KNVB komen er jaarlijks 6,5 miljoen mensen af op het betaald voetbal. Slechts 2.000 tot 2.500 man zouden zich daarbij schuldig maken aan vandalisme. De wet moet niet alleen van toepassing zijn bij wedstrijden maar bij alle strafbare feiten die in relatie staan met clubs uit het betaald voetbal. Ook wil de KNVB dat de wet van toepassing is op misdragingen in het buitenland.