Wat gebeurde er op........

Olga (Nuongirl)
In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

22 februari

2006

- Ajax is het vervolg van de Champions League met een remise begonnen. In de ArenA wordt het 2-2 tegen Internazionale. Ajax stond bij de rust nog met 2-0 voor.
- De gemeente Velsen heeft geen veiligheidsverklaring afgegeven voor het stadion van Stormvogels Telstar. Als dit niet snel is gebeurd, zal de KNVB geen proflicentie uitgeven aan de Velsense club voor komend seizoen, daardoor is betaald voetbal dan niet meer mogelijk. De Stormvogels zijn in beraad gegaan over de stappen die zij zullen gaan ondernemen.

2005

- Het debuut van Moskou als deel van de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) is een jaar uitgesteld tot 2006. De Russische hoofstad heeft meer tijd nodig om een race met de omvang van een Formule 1 wedstrijd te kunnen huisvesten
- Antonio Pizzonia zal dit jaar niet racen in de Champ Car-serie. Het testcontract met Williams staat zijn overstap naar de Verenigde Staten in de weg.
- PSV wint de eerste wedstrijd in de zestiende finales van het Champions League toernooi. In het eigen Philips-stadion wordt AS Monaco met 1-0 verslagen.
- Sauber zal in 2006 rijden met motoren van BMW. Frank Williams maakt dat bekend, na een gesprek met de motorsport-directeur van BMW, Mario Theissen. BMW levert op dat moment alleen motoren aan Williams.

2004

-Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 22 februari 2004 was zo'n dag.

2003

- Een dag na Rafael van der Vaart verlengt ook Nigel de Jong zijn contract bij Ajax. Zijn nieuwe contract loopt tot medio 2006.