Arveladze en Molhoek inzetbaar

Sjors (Sj0rSz)
De kans is groot dat AZ zich donderdag, tijdens de return in het UEFA Cup-toernooi tegen Fenerbahçe, kan plaatsen voor de volgende ronde. Bovendien kan trainer Louis van Gaal ook weer beroep doen op Shota Arveladze en Rogier Molhoek. Het duo heeft de laatste test succesvol afgesloten.

Van Gaal is van mening dat de terugkeer van Arveladze zwaar zal gaan wegen: "Wij hebben morgen een ander team dan vorige week. Wij beschikken weer over Arveladze, onze beste speler. De verschillen in de selectie zijn marginaal, maar ten opzichte van Arveladze is verschil net iets groter dan marginaal."

"Ik denk dat Fenerbahçe wel enige angst voor Arveladze heeft. Hij heeft een behoorlijke staat van dienst in Turkije opgebouwd. Met cijfers waar je steil van achterover slaat", vervolgt de oefenmeester van de Alkmaarse ploeg. Bovendien refereert hij met deze uitspraak op de periode van de Georgiër bij de Turkse ploeg.

In Turkije speelde AZ gelijk tegen Fenerbahçe (3-3). Toch is Van Gaal zich weldegelijk bewust van de kracht die de Turkse ploeg bezit. "Bij Fenerbahçe lopen spelers rond die in hun eentje een wedstrijd kunnen beslissen. Dat hebben ze vorige week ook gedaan, want onze 1-3 voorsprong werd alsnog in 3-3 veranderd. Bovendien beschikken ze bijvoorbeeld weer over Mateja Kezman. En zo zijn er nog een aantal spelers die er in tegenstelling tot vorige week weer bij zijn."

Vermoedelijke opstelling AZ:
Waterman; Steinsson, Jaliens, Luirink en De Cler; Jenner, De Zeeuw, Martens en Boukhari; Arveladze en Dembélé