Veiligheid stadions staat wederom ter discussie

Gerard (RedFever007)
Naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens het Champions League-duel Lille – Manchester United eist de Engelse minister van Sport maatregelen. Hij wil dat de UEFA strengere veiligheidseisen gaat stellen aan stadions.

"Ik denk dat sommige stadions niet aan de minimumeisen van de UEFA voldoen. De controles moeten ook niet enkele uren voor een wedstrijd worden gedaan. Zoiets moet je weken voor een duel doen. Alleen dan kan je actie ondernemen, wanneer een stadion niet veilig genoeg is", zo liet de Engelse minister Richard Caborn weten.

Aanleiding voor de uitspraken zijn de Engelse supporters die tijdens de wedstrijd over de hekken klommen en op het veld liepen. Nadat de stewards de supporters van het veld verwijderden leidde dat tot woedende reacties in het Engelse vak. De Franse oproerpolitie moest traangas gebruiken om de Manchester United-aanhangers te kalmeren.

De UEFA heeft inmiddels al laten weten de ongeregeldheden te onderzoeken. Woensdag zal de voetbalbond met een verklaring komen. Dit kan pas gebeuren als de rapporteur zijn verslag heeft ingeleverd.