Uitslag PSV - Arsenal

Gerard (RedFever007)
PSV is er in geslaagd de Champions League wedstrijd tegen Arsenal te winnen. Het winnende doelpunt werd in de tweede helft gemaakt door Mendez. Zonder al te groots te spelen wist PSV Arsenal in bedwang te houden.

Zonder Afallay en Farfan begon PSV aan de Champions League wedstrijd tegen Arsenal. De eerst kans voor PSV was voor Tardelli. Een één tweetje tussen hem en Cocu leverde echter niet het gewenste resultaat. Wel bijna een doelpunt voor Arsenal kort daarna. Rosisky ontsnapte aan de Eindhovense defensie. Het schot kon nog worden aangetikt door Gomez waarna de bal richting doellijn rolde. Daar bevond Salcido zich inmiddels ook waarna deze de bal weg kon werken.

Gedurende de eerste helft zowel enkele kansjes voor zowel PSV als voor Arsenal. De soms snel combinerende Gunners maakten het de verdedigers van PSV geregeld lastig maar wisten niet tot scoren te komen. Ook PSV kreeg enkele mogelijkheden, ondermeer via Koné en Cocu. Het schot van de PSV’er belandde echter in de handen van Lehmann. Arsenal was gevaarlijk via Rosicky en Henry. Het gevaarlijkst waren de Engelsen kort voor rust. Rosicky speelde de bal op Henry die de bal ineens op de voet nam. Goed werk van de Braziliaanse doelman voorkwam een achterstand voor PSV. Een hoog schot van Henry even later ging net over de lat, met een 0-0 tussenstand konden beide teams gaan rusten.

PSV kwam na rust goed uit de startblokken wat al snel resulteerde in de beste kans tot dan toe. Een lange bal op Koné werd door de spits goed opgevangen maar zijn schot was niet zuiver genoeg. Na zestig minuten wist PSV knap op voorsprong te komen. Koné legde de bal perfect af op Mendez die verwoestend uithaalde. De doelman van de Engelsen dook nog wel naar de uiterste rechterhoek van het doel maar kon het schot van de PSV’er niet stoppen.

Gomez bewees maar weer eens dat hij één van de beste doelmannen ter wereld is door PSV voor een tegendoelpunt te behoeden door het afstandschot van Fabregas over te tikken. Arsenal kreeg steeds meer balbezit na de 1-0 maar kon nooit echt gevaarlijk worden. Ook voor PSV weinig opgelegde kansen hoewel enige uitbraken wel mogelijkheden opleverden. PSV kon de wedstrijd zonder al te veel problemen uitspelen en kan zich opmaken voor de return in Londen over vijftien dagen.


Karakteristieken

PSV - Arsenal
60’ Mendez 1-0

Toeschouwers: 35.000
Scheidsrechter: Tom Henning Øvrebø (Noo)
Gele kaart: Senderos (Arsenal)

Opstellingen

PSV: Gomez, Kromkamp, Alex, Da Costa/ (64’ Sun Xixian), Salcido, Culina, Simons, Cocu, Mendez, Koné, Tradelli/ (74’- Väyrynen)

Arsenal: Lehmann, Gallas, K. Touré, Senderos, Clichy, Gleb/ (76’- Baptista), Silva, Fabregas, Rosicky, Henry, Adebayor