Wat gebeurde er op........

Olga (Nuongirl)
In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

20 februari

2006

- Jos Verstappen sluit een overstap naar de DTM uit. Een maand geleden zou er nog sprake van zijn dat de Nederlander direct na de laatste A1GP-race door zou gaan in de Duitse tourwagens.
- De FIA heeft de regels voor de kwalificatie nog voor de eerste race aangepast. Coureurs die in de laatste sessie 110% van hun eigen snelste tijd afzitten, mogen niet meer bijtanken.
- Jimmie Johnson wint de Daytona 500, de openingsrace van het NASCAR-seizoen.

2005

- De Spaanse zaalvoetballers worden in het Tsjechische Ostrava Europees kampioen. Spanje is in de finale met 2-1 te sterk voor Rusland. Titelverdediger Italië (3-1 tegen Oekraïne) bemachtigt de derde plaats.
- Ireen Wüst wordt in de Finse plaats Seinajok wereldkampioene junioren bij de vrouwen. De Nederlandse, die de 1000 en 1500 meter op haar naam schreef, komt tot een puntentotaal van 168.375 en blijft daarmee haar landgenote Annette Gerritsen voor. Sven Kramer pakt de wereldtitel bij de mannen. Op de laatste dag weet hij de 5000 meter te winnen en pakt daarmee het kampioenschap.
- De Duitse Claudia Pechstein verzekert zich van de wereldbeker op de gecombineerde 3000/5000 meter bij de vrouwen. De Duitse wint zowel de 3.000 als de 5.000 meter.
- Roger Federer wint de 32ste editie van ABN AMRO World Tennis Tournament. De Zwitser verslaat Ivan Ljubicic in de finale met 5-7 7-5 en 7-6 (5).

2004

Het European Club Forum, een samenwerkingsverband van de grote clubs in Europa, stemt in Barcelona het plan om de wereldbeker en het WK voor clubs samen te voegen unaniem van tafel.

2003

- Voorzitter Lennart Johansson van de UEFA oppert in Manchester dat er meer interlands zullen worden gespeeld. De opzet van de Champions League zou onder meer vanuit dit oogpunt zijn gewijzigd.
- De trainer van Ajax, Ronald Koeman, zet Mido uit de selectie. Volgens Koeman is hij om disciplinaire redenen uit de selectie gezet.