Voorbeschouwing CL achtste finales (1)

Maikel (WeebI)
Deze week wordt de UEFA Champions League weer hervat. Na een winterstop van zo'n twee maanden gaan de overgebleven zestien clubs uitmaken welke acht er naar de kwartfinales gaan.

Het Schotse Celtic wist zich verrassend genoeg al na vijf speeldagen te plaatsen voor de tweede ronde. Het lootte tegen AC Milan, dat in zijn groep veel te sterk was voor de oppositie. De Italianen gaan dinsdag eerst op bezoek in Celtic Park, en komen daar een oude bekende tegen. Jan Vennegoor of Hesselink zal opnieuw spelen tegen Milan, waar hij dat de afgelopen twee seizoenen ook deed, toen in het shirt van PSV. De Rossoneri kennen een spitsenprobleem voor het duel. Zowel Alberto Gilardino als Filippo Inzaghi ontbreken waarschijnlijk door blessures, en nieuwe aanwinst Ronaldo is niet meer speelgerechtigd dit seizoen.

Lille Métropole uit Frankrijk herhaalde zijn prestatie van vorig jaar door de laatste zestien te bereiken. Eveneens treft het een Europese gigant, want het Engelse Manchester United is dinsdagavond de tegenstander. De twee clubs ontmoetten elkaar vorig seizoen ook, toen in de groepsfase. The Red Devils gingen eruit, Lille moest verder in de UEFA Cup. Onderling waren de Fransen ook beter, het won thuis met 1-0, na een 0-0 op Old Trafford. Beide clubs kunnen naar verwachting hun sterkste team opstellen.

PSV zal proberen om verder te komen dan vorig jaar. Toen kreeg het een pak slaag van Olympique Lyon, dat over twee wedstrijden vijf keer scoorde. Ditmaal is Arsenal de tegenstander, en de Engelsen zijn erop gebrand om in het Philipsstadion al de basis te leggen voor de volgende ronde. Bij PSV ontbreken Patrick Kluivert, Michael Reiziger en Ibrahim Afellay vanwege blessures. Alcides is niet speelgerechtigd. Arsenal kent problemen op de rechtsbackpositie, daar Emmanuel Eboué en Justin Hoyte beiden geblesseerd zijn.

De laatste wedstrijd op dinsdag gaat tussen twee van de meest succesvolle clubs ooit. Negenvoudig winnaar Real Madrid treft dan in het eigen Santiago Bernabéu stadion het Duitse Bayern München. In het seizoen 2003/04 trokken de Spanjaarden aan het langste eind, toen de twee elkaar ook ontmoetten. Real moet het doen zonder Cicinho, Sergio Ramos en Mahamadou Diarra. Bij Bayern wordt het coach Ottmar Hitzfelds eerste CL-duel sinds zijn terugkeer. De Duitser kan wel over al zijn spelers beschikken.

Programma dinsdag:

20.45 Celtic FC (Sch) - AC Milan (Ita)
20.45 Lille OSC (Fra) - Manchester United FC (Eng)
20.45 PSV - Arsenal FC (Eng)
20.45 Real Madrid CF (Spa) - FC Bayern München (Dui)