Gutierrez wint de Ronde van de Middellandse Zee

Bram (Chiel-Montagne)
José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne) heeft de Ronde van de Middellandse Zee op zijn naam gebracht. De Spanjaard kende geen problemen zijn leiderspositie in de slotrit naar San Remo, die in een massaspurt gewonnen werd door Mirko Lorenzetto (Milram), met succes te verdedigen.

Onder winterse weersomstandigheden - het sneeuwde onderweg - vertrok het peloton vanuit Dolceacqua voor een 122 kilometer lange rit richting San Remo. Niemand leek dan ook van zin om ietwat offensiefs te proberen. Dat was echter zonder Sylvain Chavanel gerekend, hij koos namelijk wél voor de aanval. De Fransman viel meteen aan op de Sanromolo, een klim van 1e categorie.

Veel speling kreeg hij echter niet. De renner van Cofidis stond immers te dicht in het klassement en werd zodoende door Caisse d'Epargne binnen schotsafstand gehouden; de voorsprong bleef schommelen rond de anderhalve minuut. Aan de voet van de Cipressa, diep in de finale, had Chavanel nog maar weinig overschot. Vlak voor de voet van de Poggio kwam alles dan ook weer bij elkaar.

Een groep van veertig man ging zodoende sprinten om de zege. Daniele Bennati leek de winst te pakken, maar de fotofinish verwees de rappe coureur van Lampre-Fondital naar de tweede plaats; zijn landgenoot Lorenzetto was immers net iets sneller geweest. Het eindklassement van de Ronde van de Middellandse Zee was een prooi voor Gutierrez, die de gehele rittenkoers het leiderstricot om zijn schouders had.

Uitslag:

#CoureurPloegTijd
1.Mirco Lorenzetto (Ita)MRM3.03.07
2.Daniele Bennati (Ita)LAMz.t.
3.Mark Renshaw (Aus)C.Az.t.
4.Gabriele Balducci (Ita)ASAz.t.
5.Jerome Pineau (Fra)BTLz.t.

Klassement:

#CoureurPloegTijd
1.José Ivan Gutierrez (Spa)CEI16.12.44
2.Ricardo Serrano (Spa)TCS0.52
3.Vladimir Efimkin (Rus)CEI1.03
4.Marco Fertonani (Ita)CEI1.08
5.Ivan Rovny (Rus)TCS1.12