Wat gebeurde er op........

Olga (Nuongirl)
In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

18 februari

2006

- In de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Liverpool loopt Manchester United-middenvelder Alan Smith een gebroken been en ontwrichte enkel op. Net hersteld van een enkelblessure zal hij opnieuw voor zeer lange tijd uitgeschakeld zijn.
- Jelena Soboleva loopt een nieuw wereldrecord op de 1500 meter indoor. De atlete uit Rusland komt op de nationale indoorkampioenschappen in Moskou tot een tijd van 3 minuten en 58,28 seconden.

2005

-Het Red Bull F1 team maakt bekend dat de Oostenrijker Christian Klien de eerste coureur David Coulthard zal vergezellen bij de eerste Grand Prix van dit jaar te Melbourne. Hiermee passeert hij de Italiaan Vitantonio Liuzzi, die voorlopig de taak van testrijder zal vervullen.
- Nikky Pastorelli zal als derde coureur gaan fungeren bij Jordan Grand Prix. Dit betekent dat hij er óók tijdens de Grand Prix weekends bij zal zijn en in actie zal komen.
- Bij de wereldbekerfinale schaatsen in Heerenveen wint de Chinese ManLi Wang de eerste 500 meter. De Chinese pakt daarmee, behalve de dagzege met een tijd van 38.34, ook de wereldbeker op de 500 meter. De 1500 meter voor vrouwen wordt gewonnen door de Canadese Cindy Klassen die daarmee de wereldbeker op de schaatsmijl pakt.

2004

- Vanaf het seizoen 2004/2005 zal de UEFA Cup anders verlopen. Na een eerste knock-out ronde zal de UEFA Cup gebruik gaan maken van poules. Er komen poules van vijf clubs. Hierin spelen clubs vier wedstrijden, waarvan twee thuiswedstrijden. De voetbalclubs gingen met deze nieuwe opzet tijdens een conferentie in Barcelona akkoord.

- Het Nederlands elftal speelt een vriendschappelijke wedstrijd in de ArenA tegen de Verenigde staten. Oranje wint zorgeloos met 1-0 dankzij een treffer van Arjen Robben.

2003

-In de Champions League speelt Ajax met 1-1 gelijk tegen Arsenal. Nigel de Jong scoort het doelpunt voor de Amsterdammers.