Uitslag Werder Bremen - Ajax

Sjors (Sj0rSz)
Werder Bremen heeft zich een goede uitgangspositie verschaft voor de volgende ronde van het UEFA Cup-toernooi. In het eigen stadion werd Ajax met 3-0 aan de kant gezet. De treffers waren afkomstig van Per Mertesacker, Naldo en Torsten Frings.

In Duitsland kende Ajax één debutant in de basis, namelijk Donald. Het was voor de speler de eerste keer dat hij met de hoofdmacht van de Amsterdammers in actie kwam. Verder begon trainer Ten Cate met Klaas-Jan Huntelaar en Leonardo op de bank. Dit duo werd vervangen door Tom de Mul en Ryan Babel. Werder Bremen begon het duel zonder Tim Borowski. De speler is geblesseerd aan zijn teen. Ook Frank Baumann, Mladen Klasnic en Owmoyela konden niet aan het duel deelnemen.

Om 20:30 begon de wedstrijd tussen Werder Bremen en Ajax. De eerste kans werd in de vierde minuut gecreëerd en was voor Naldo. Aanleiding hiervoor was een vrije trap, welke op de paal kwam. Stekelburg had enige moeite om het schot te pareren, maar hij voorkwam een treffer. De Duitse ploeg kreeg nog een aantal kansjes, maar daarna nam de druk op de Amsterdammers enigszins af. Na 24 minuten spelen moest Ajax met tien voetballers verder, aangezien Olaf Lindenbergh in korte tijd twee keer geel ontving. De vrije trap die hierop volgde werd niet door de Duitsers benut.

Na iets meer dan een half uur spelen kreeg Werder Bremen via Klose een goede kans. De aanvaller had zijn vizier niet op scherp staan en schoot de bal voor langs. Vijf minuten later kreeg Donald een goede kans. Sneijder speelde de bal naar de jonge voetballer, maar deze schoot over de bal heen. In de slotfase van de eerste helft schoot Hunt de bal mooi voor, maar de bal zeilde voor het doel langs. Aan de andere kant deed Vernon Anita een poging.

Direct na aanvang van de tweede helft leverde Diego een hard schot af op het doel van Stekelenburg. De goalie van de Amsterdammers had enige moeite om deze te keren. In de tweede corner die hierop volgde, de eerste werd nog gekeerd, wist Mertesacker zijn club op voorsprong te zetten. De speler schoot de bal onberispelijk binnen. Nog geen tien minuten later was het opnieuw raak. Naldo wist te scoren, al was het een twijfelachtige treffer. Het was namelijk niet duidelijk of de bal over de lijn was geweest. Na bijna een uur spelen kreeg Hedwiges Maduro een levensgrote kans, maar de keeper van Werder Bremen stond goed op te letten.

Niet veel later kreeg Werder wederom twee goede kansen om de voorsprong te vergroten. Klose faalde echter, doordat John Heitinga goed stond opgesteld. Twintig minuten plaatste de Duitse ploeg een counter. Frings maakte geen fout en schoot de bal, welke van richting werd veranderd, achter Stekelenburg. Niet veel later kreeg Almeida een goede kans, maar hij schoot in het zijnet. Tien minuten voor tijd kreeg Diego, op aangeven van Klose, een levensgrote kans. De speler maakte het echter niet af. Ajax kreeg via Wesley Sneijder nog een kans, maar de middenvelder was niet trefzeker. Ook Stekelenburg moest nog een keer in actie komen op het schot van Almeida.

Karakteristieken

Werder Bremen - Ajax 3-0
48' Mertesacker 1-0
54' Naldo 2-0
71' Frings 3-0

Toeschouwers: 38.150
Arbiter: Batista (Por)
Gele kaart: Diego (Werder Bremen), Stam, Sneijder, Gabri (Ajax)
Rode kaart: Lindenbergh (24/2xg) (Ajax)

Opstellingen:
Werder Bremen: Wiese, Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé (C. Schultz/75), Vranje, Frings (Pasanen/79), Diego, D. Jensen, Klose, Hunt (Almeida/75)

Ajax: Stekelenburg, Stam, Maduro, Roger, Gabri, Heitinga, Sneijder, Lindenbergh, Donald (Perez/72), De Mul (Anita/27), Babel (Leonardo/72)