Ralf is optimistisch en wil winnen

Maikel (WeebI)
Nog een dikke maand verwijderd van de eerste seizoensrace vertelt Ralf Schumacher in een interview met de Duitse krant Bild dat hij kansen ziet voor Toyota.

Het wordt voor de Duitser - afgezien van een deel van 1999 - de eerste keer dat hij zonder zijn broer Michael op de startgrid verschijnt. "Ik verwacht dat dit één van de spannendste seizoenen sinds lange tijd wordt. Allereerst mogen motoren niet doorontwikkeld worden, en bovendien is er slechts één bandenfabrikant, waardoor er geen teams met voordeel zijn."

Schumacher heeft al twee seizoenen achter de rug bij Toyota, zonder veel succes. "We staan er nu in ieder geval beter voor dan vorig seizoen. Bij voorspellingen moet je altijd voorzichtig zijn, maar ik heb een goed gevoel over de wagen. Ik wil sowieso meedoen om de podiumplaatsen, en ja, ik wil ook races winnen! Niet slechts éénmaal. De tijd is rijp."

Over de concurrentie wilde Der Ralf ook nog het één en ander melden. "McLaren en Fernando Alonso zien er sterk uit, maar McLaren is in de wintertests eigenlijk altijd goed bezig, dus dat hoeft niets te zeggen. Ik verwacht dat BMW heel sterk voor de dag zal komen in Melbourne. Zij kunnen voor een verrassing zorgen, net als wij."