Petacchi wint wéér Italiaanse seizoensopener

Bram (Chiel-Montagne)
Alessandro Petacchi heeft de openingswedstrijd van het Italiaanse wegseizoen op zijn naam geschreven. De spurtbom van Milram was zaterdag in de GP Costa degli Etruschi na 192 kilometer de sterkste in de spurt. Tweede werd Gabriele Balducci (Acqua & Sapone), de derde plaats was voor Daniele Bennati (Lampre).

De Italiaanse seizoensouverture, die alweer aan haar twaalfde editie toe was, werd lange tijd gekleurd door een ontsnapping van vier: Rubens Bertogliati (Saunier Duval), Cristiano Salerno (Tenax), Giuseppe Palumbo (Acqua & Sapone) en Yauhen Sobal (Cinelli). Zij kozen na circa vijftig kilometer voor de aanval. Maar dat bleek tevergeefs, want op tien kilometer voor de meet werd het kwartet ingerekend door de meute.

Zo werd de koers, die zich over het algemeen afspeelt op een vrij vlak parkoers, traditiegetrouw beslist in een groepsspurt. Al even traditioneel was de winnaar van die sprint. Petacchi was in 2005 én 2006 namelijk ook al de sterkste aan de Etruskische kust. Voor de Italiaanse spurtbom was het pas zijn allereerste zege van het nog prille seizoen.

Uitslag:

#CoureurPloegTijd
1.Alessandro Petacchi (Ita)MRM4:38.00
2.Gabriele Balducci (Ita)ASAz.t.
3.Daniele Bennati (Ita)LAMz.t.
4.Robert Hunter (ZAf)BARz.t.
5.Giosuè Bonomi (Ita)BARz.t.