Verkerk hoopt op rentree in Rotterdam

Sjors (Sj0rSz)
Er is een mogelijkheid dat Martin Verkerk deel zal nemen aan het ABN Amro-toernooi. De tennisser uit Alpen aan den Rijn hoop dat de directeur van het toernooi, niemand minder dan Richard Krajicek, hem een wildcard wil geven.

"Ik heb Richard vier dagen geleden gesproken", aldus Verkerk vanuit Florida. De tennisser verblijft hier al twee maanden. "Ik vroeg hem hoe het met mijn wildcard stond. Hij zei: ‘Als jij fit genoeg bent, staat de deur op een kier.’ Nou, ik heb hem vanochtend een sms-je gestuurd. Het gaat goed, ik ben fit genoeg om te spelen. Ik kan Richard alleen niks over mijn niveau garanderen, na al die tijd."

Het laatste jaar is voor Verkerk dramatisch verlopen. Een blessure aan zijn schouder en de ziekte van Pfeiffer gooide namelijk roet in het eten. "Pas in maart of april verwacht ik topfit te zijn", hoopt de Nederlander. Ondanks de spanning die het toernooi met zich mee kan brengen durft de tennisser het toch aan. Als hij daadwerkelijk een wildcard ontvangt, dan maakt hij zijn rentree namelijk voor eigen publiek. "Goed, ik zal zenuwachtig zijn. Maar je moet het niet groter maken dan het is."