Weer verrassende winnaar bij WK ski

Maurice (Maurisico)
Op het WK Skiën ging er vandaag weer een outsider met goud vandoor. Waar eerder de Italiaan Staudacher verraste, zorgde vandaag de Zwitser Daniel Albrecht voor een surprise op de supercombinatie.

Albrecht stond zevende na de afdaling. Op het tweede onderdeel, de slalom, gaf hij echter een risicovolle en niet verwachte demonstratie die hem de eerste plaats opleverde. Zijn totaaltijd (2.28,99) bleef staan tot het einde.

De Oostenrijker Benjamin Raich (0,08 seconden achterstand) en de Zwitser Marc Berthod (0,24) kwamen nog het meest in de buurt. De Amerikaan Bode Miller, de snelste in de afdaling, viel terug naar de zesde plaats.

De 23-jariger Albrecht had bij een groot toernooi of wereldbekerwedstrijd nog nooit het podium gehaald. Wel werd hij vierde op de supercombinatie bij de Spelen van 2006 in Turijn.

"Ik had een goede afdaling en heb me daarna geconcentreerd om de finish te halen bij de slalom. Ik was al dik tevreden geweest met een podiumplaats. Goud is echt ongelooflijk", sprak hij na zijn geslaagde optreden. "De omstandigheden waren naar wens voor mij. De koude sneeuw vraagt om een agressieve aanpak", legde hij uit bij temperaturen van rond de min 20 graden.