Jong-China misdraagt zich in Engeland

JJdJ1984
Het beloftenelftal van China heeft zich deze week tijdens een oefentrip in Engeland van zijn slechtste kant laten zien. Nadat de ploeg maandag al op de vuist ging in een oefenduel met de reserves van Chelsea, moest nu het duel tegen Queens Park Rangers worden stilgelegd.

Het oefenduel wat plaatsvond op het trainingscomplex van QPR veranderde bij een 2-1 tussenstand van sfeer. Aanvaller Gao Lin deelde een klap uit en verschillende spelers gingen daarna met elkaar op de vuist. Verdediger Zheng Tao werd zo hard geraakt dat hij vijf minuten lang het bewustzijn verloor. Scheidsrechter Dermot Gallacher besloot na deze gebeurtenissen het duel niet meer te hervatten.

Na afloop bood Lin nog wel zijn excuses aan \"Ik werd geprovoceerd en vergat de drie regels na te leven om de scheidsrechter te gehoorzamen, respect te tonen voor de tegenstander en niet voor eigen rechter te spelen.\"

De Bondscoach van Jong-China Ratomir Dujkovic schaamde zich voor het optreden van zijn pupillen. \"Ik had niet verwacht dit soort dingen mee te maken,\", verklaarde de coach die tijdens het afgelopen WK in Duitsland nog de selectie van Ghana trainde. \"We zijn naar Engeland gekomen om te trainen, niet om te vechten. Ik ben erg teleurgesteld\"