[Darts] BDO overweegt ook stappen tegen King

Sander (sanger)
Gisteren werd bekend dat ook Mervyn King per direct de overstap naar de PDC zou maken. Hij volgde hiermee zijn collega’s van het Keukenconcurrent Dartsteam op. De BDO overweegt nu ook juridische stappen tegen King.

Robert Holmes, woordvoerder van de BDO: "De BDO heeft een systeem waarin meer dan 20.000 spelers, zowel mannen als vrouwen, ondergebracht zijn. De PDC daarentegen is niets meer dan een privé-clubje met een paar spelers. De enige manier waarop zij kunnen overleven is door op onze spelers te stropen. Het enige wat de PDC doet is spelers opkopen, dat is de enige manier waarop zij kunnen overleven. Wij willen ons nooit verlagen tot dat niveau om sport te drijven. Eigenlijk willen we het darts van de PDC ook niet als sport betitelen."

Holmes verklaart dat de BDO de overstap van Mervyn King niet zonder meer zal accepteren: "Mervyn King heeft altijd gezegd dat hij liever stopt als dat hij de overstap naar de PDC maakt. Dat zei hij mij zelfs nog tijdens afgelopen Lakeside." Holmes geeft aan dat de BDO in contact staat met hun juristen omtrent deze situatie. De BDO is van mening dat King, net als Klaassen eerder, contractbreuk pleegt. Vanwege zijn halve finale plaats op de afgelopen editie van Lakeside is hij contractueel verplicht ook volgend jaar op het toernooi uit te komen.

In een reactie op Holmes reageert PDC-topman, Barry Hearn: "Het woord stropen is een achterlijk en emotioneel woord. We hebben de BDO inderdaad nodig om te kunnen overleven. Zij leveren het talent wat wij naar de PDC overhevelen. Toch hebben wij nog nooit een speler gekocht. We bieden hen gewoon een goede toekomst. Mervyn King wil elke week op topniveau spelen en een aardige boterham verdienen. Elke speler met die ambitie zou gek zijn om niet bij de PDC te komen spelen."