Kromkamp verlaat trainingskamp Oranje

Olga (Nuongirl)
Jan Kromkamp heeft vandaag na de training van het Nederlands Elftal vanwege familieomstandigheden het trainingskamp verlaten. Het is daarom onzeker of hij morgen tegen Rusland in de basis zal starten. Op basis van de training start Klaas-Jan Huntelaar wel tegen Rusland, de spits kreeg op de training een hesje.

Ryan Babel begint mogelijk als linksbuiten. Op basis van de laatste training wordt Rafael van der Vaart rechtsbuiten en bestaat het middenveld uit Wesley Sneijder, debutant David Mendes da Silva en Denny Landzaat, en is er dus geen plek voor Clarence Seedorf. In de achterhoede lijken Giovanni van Bronckhorst, Joris Mathijsen, Wilfred Bouma en Kromkamp een plek te bemachtigen. Maarten Stekelenburg verdedigt het doel.

Na afloop van de training benadrukte bondscoach Marco van Basten dat aan het uitdelen van de hesjes echter geen conclusies verbonden kunnen worden. Ondanks de vele afwezigen ziet Van Basten wel het nut van het oefenduel in: "Een oefenwedstrijd is altijd nuttig, want we krijgen de spelers niet vaak bij elkaar. Oefenen kan nooit kwaad."