Ten Cate: "Ik ben heel blij"

Sjors (Sj0rSz)
Henk ten Cate, trainer van Ajax, was dik tevreden met de zege die zijn ploeg op Feyenoord behaalde. De ploeg was zondag met 4-1 te sterk voor Feyenoord. Bovendien constateerde de oefenmeester dat de Amsterdammers goed op weg zijn.

"We hebben af en toe heel goed gevoetbald maar ook nog veel kansen gemist. Toch hoor je mij niet klagen. Ik ben heel blij", aldus Ten Cate. De trainer was overigens erg blij met het spel van Edgar Davids. "Ik ben heel blij met de terugkeer van Edgar Davids. Hij speelde in mijn ogen erg goed. Hij zorgde voor balans op het middenveld en liet ook andere spelers beter voetballen. In de slotfase had hij het moeilijk. Edgar wilde de wedstrijd echter volmaken. Hij wilde niet opgeven. Dat tekent die jongen."

Klaas-Jan Huntelaar stond niet in de basis. Hierdoor lijkt de kans groot dat de jonge aanvaller het eerste slachtoffer van de veranderingen bij Ajax is. In plaats van de voormalig speler van onder andere SC Heerenveen stond Ryan Babel nu op zijn plaats. Laatstgenoemde liet zien waarom juist hij in de basis moest staan.

"Babel speelde heel goed", aldus Ten Cate. "Hij bereidde twee treffers voor. Waarom ik Huntelaar heb gepasseerd? Ik vind niet dat hij in vorm is. Dat geldt wel voor Babel. Ik heb nu eenmaal het geluk dat ik over twee aanvallers van het Nederlands elftal beschik. Daarbij heb ik met Leonardo een goede linksbuiten. Ik heb dus meer mogelijkheden. Dat is heel prettig."