Koeman: "AZ kreeg iets te veel"

Olga (Nuongirl)
De trainer van PSV, Ronald Koeman, heeft ook na de 2-3 verloren thuiswedstrijd gisteravond tegen AZ nog altijd goede hoop op het kampioenschap. Dat zei hij na afloop van de wedstrijd.

"Het was vandaag een fantastische wedstrijd. Ik denk wel dat ze iets te veel hebben gekregen," aldus Koeman, die ook zei dat niemand voor het begin van dit seizoen verwacht had dat zijn ploeg er zo goed voor zou staan.

De winnende coach van AZ was vooral erg blij met de tweede helft. "Het was een spectaculaire tweede helft. In de eerste helft durfden we niet te voetballen. PSV was de dominante ploeg en dan moet je ingrijpen. Na rust hebben we kunnen zien dat AZ wel kan voetballen. Deze overwinning zal mijn spelers een hoop overtuiging geven voor het vervolg van de competitie. Dat is het belangrijkste," aldus Van Gaal.

Na de zege van AZ is de strijd om de landstitel weer spannender geworden. Desalniettemin weet Van Gaal dat het nog erg moeilijk zal gaan worden om het gat van zes punten met PSV te dichten. "Ik neem niet de rol van underdog in. We hebben zeker kans op het kampioenschap, maar het is moeilijk om zes punten in te lopen. De vraag is nu hoe PSV hiermee om gaat. Het is niet normaal om twee keer achter elkaar te verliezen."