Ook Ferrari en Renault naar Abu Dhabi

Michel (Fir3fly)
De teams van Ferrari en Renault zullen ook aanwezig zijn op het Formule 1-evenement in Abu Dhabi, op 3 februari. Dit heeft de organisatie vandaag bevestigd. Williams is het enige team dat nog niet heeft toegezegd ook af te reizen naar het Midden-Oosten. Het festival is, buiten een GP, de grootste bijeenkomst van de teams van het seizoen.

Dat Ferrari ook zal deelnemen is geen grote verassing. Onlangs werd er een sponsordeal gesloten met staatsbedrijf Mubadala, en tevens wordt in het land een Ferrari-pretpark gebouwd. "We zijn erg blij dat Ferrari haar coureurs en wagens meeneemt naar Abu Dhabi", vertelt de voorzitter van het toerisme bureau. "Ferrari heeft een unieke band met al haar fans over de gehele wereld, de Verenigde Arabische Emiraten vormen wat betreft geen uitzondering."

De volgende coureurs en teams zullen afreizen naar de Verenigde Arabische Emiraten: Fernando Alonso (McLaren Mercedes), Nelson Piquet Jr. (Renault), Kimi Räikkönen en Felipe Massa (Ferrari), Rubens Barrichello en Christian Klien (Honda), Ralf Schumacher (Toyota), Timo Glock (BMW Sauber), Scott Speed (Scuderia Toro Rosso), Michael Ammermüller (Red Bull Racing), Christijan Albers en Adrian Sutil (Spyker F1) en Sakon Yamamoto (Super Aguri).