Uitslag 24 uur van Daytona

Wouter (ziggyziggyziggy)
Juan Pablo Montoya, Salvador Duran en Scott Pruett hebben de 24 uursrace van Daytona gewonnen. Het was de tweede keer op rij dat het team van Chip Ganassi de wedstrijd won. Patrick Carpentier finishte op de tweede plaats, Jan Magnussen kwam als derde over de streep.

De pole position was voor het team van Alex Gurney, maar zij verloren de leiding al in het eerste half uur door een crash. Drie verschillende wagens wisselden vervolgens de leiding in de race af, maar het team van Jan Magnussen, Max Angelelli, Wayne Taylor en Jeff Gordon viel pas in het laatste uur weg uit de strijd, vanwege remproblemen. Ze finishten uiteindelijk op een derde plaats, na het grootste deel van de wedstrijd zonder koppeling te hebben gereden. De tweede plaats ging naar het team van Patrick Carpentier, Ryan Dalziel, Darren Manning en Milka Duno, op ruim een minuut achterstand.

De race werd dertien keer geneutraliseerd en zelfs één keer volledig gestopt, nadat een wagen in de GT klasse meer dan twintig meter vangrails had vernield. Het duurde meer dan een uur voor de race weer kon worden herstart.

Montoya was dolblij met de overwinning. "Het is fantastisch. Na twintig uur racen waren er nog steeds drie wagens in dezelfde ronde. Iedere ronde leek op een kwalificatie."