Onrust bij Chelsea houdt aan

Sjors (Sj0rSz)
Het is geen geheim meer dat het van alle kanten rammelt bij Chelsea. Didier Drogba en Ashley Cole hebben zelfs laten weten dat de problemen bij de club uit Londen, tussen eigenaar Roman Abramovitsj en trainer José Mourinho, ook in de kleedkamer aan de orde zijn.

Drogba was de eerste die aan het woord kwam. "Er is spanning op de club'", aldus de Ivoriaan in The Independent. "Je hoeft geen genie te zijn om te zien dat er onenigheid tussen de verschillende directies is, maar deze problemen hebben wel een negatief effect op het spel van de ploeg. Kijk gewoon even naar de resultaten van de laatste weken. Als de bazen en de coach niet dezelfde koers varen, dan heeft dat gevolgen."

Cole kon niets anders doen dan de woorden van Drogba te bevestigen. "Tot op zekere hoogte is het waar. We weten niet wat er aan de hand is, we willen gewoon dat het over is en proberen het Premiership te winnen. De resultaten van de laatste weken zijn niet goed en misschien heeft dat er wel mee te maken. Maar we moeten stoppen met praten over andere zaken, het zal ons alleen maar afleiden van het winnen van wedstrijden."

De spelersgroep van Chelsea zou overigens wel achter Mourinho staan. "Als hij zegt dat we spelers nodig hebben, dan zegt hij dat namens de gehele selectie. Alle spelers denken er hetzelfde over. Voordat mensen Mourinho bekritiseren, moeten ze eens nadenken wat hij allemaal heeft bereikt met deze club. Hij heeft een winnaarsmentaliteit bij de club gebracht en is de juiste man om ons naar een hoger niveau te brengen."

Drogba was minder te spreken over collega Andrei Shevchenko. Volgens de Ivoriaan zou de Oekraïner een egoïst zijn. "Ik zie bij hem niet echt het verlangen samen te werken. Ik denk dat hij als grote aankoop denkt dat hij verplicht is zijn transfer te verantwoorden door ten koste van alles doelpunten te maken. Ik vind het niet erg te delen, maar als ik iemand iets geef dan waardeer ik het als ik iets terugkrijg. Dat gebeurde met Hernan Crespo, maar laten we zeggen dat het dit seizoen een beetje anders is."