"Sommigen moeten iets meer brengen"

Sjors (Sj0rSz)
Edwin van der Sar, keeper van het Nederlands Elftal, heeft door laten schemeren dat spelers als Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder zich meer moeten laten zien op het veld. Dit is te lezen in de Volkskrant, waar de keeper een interview mee had.

Het waren niet direct de namen van Van der Vaart en Sneijder die Van der Sar aanhaalde. Toch lijkt alles er op te wijzen dat de keeper van Manchester United dit tweetal bedoelde. Tijdens een vraaggesprek kreeg hij namelijk de vraag voorgeschoteld of het een kwestie van kwaliteit is, gezien het spel van het Nederlands Elftal. "Dat is een open deur", aldus de goalie.

"We hebben minder ervaring en kwaliteit. We hebben wel een groep met potentie. Spelers die al jarenlang rondlopen moeten eigenlijk iets meer gaan brengen. Ze hebben een EK en een WK meegemaakt. Ze moeten inzien dat ze het vertrouwen krijgen en elke keer worden geselecteerd. Dan moeten ze het wel een keer laten zien."

Tot dusver noemde Van der Sar geen namen. Ook niet toen de verslaggever met namen als Van der Vaart, Sneijder, John Heitinga en Nigel de Jong op de proppen kwam. "Ze moeten het niet in één wedstrijd laten zien, maar gedurende een lange serie graag. Ze zijn jong, maar ze lopen toch al vier, vijf jaar mee."