Baros verruilt Engeland voor Frankrijk

Maikel (WeebI)
Olympique Lyon heeft Milan Baros overgenomen van Aston Villa. De Franse ploeg had al langer een oogje op de Tsjech, die in Engeland niet meer zo doelgericht was als voorheen.

Lyon kondigde vandaag de komst van de spits aan, echter zonder details over een transfersom of de waarschijnlijke ruil met John Carew. "Tsjechisch international Milan Baros zal vandaag (maandag) officiëel worden gepresenteerd als nieuwe aanwinst", meldde de Franse club op zijn website.

Baros tekent hiermee voor de tweede maal uit zijn carrière voor coach Gerard Houllier. De Fransman haalde hem eerst naar Liverpool, maar na de Champions League winst mocht hij daar weg. De Tsjech vertrok daarop naar de club uit Birmingham, die ¤10 miljoen voor hem neertelde. Houllier, nu coach bij Lyon, weet zeker dat hij geen miskoop begaat, ondanks dat Baros dit seizoen slechts éénmaal doel trof in zeventien wedstrijden.

Noors international John Carew gaat waarschijnlijk de andere kant op. De spits kan bij Lyon niet rekenen op een basisplaats, en met de komst van Baros lijkt deze nog onzekerder. Carew zal naar verwachting binnen enkele dagen een contract bij Aston Villa tekenen.