'Vitesse gunt Knol transfer naar Engeland'

Sjors (Sj0rSz)
Ruud Knol, speler van Vitesse, gaat een belangrijke week in. Afgelopen zondag, tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen, werd de verdediger namelijk bekeken door een aantal scouts van West Ham United. De Engelse ploeg ziet in de 25-jarige speler een prima versterking voor de verdediging.

De trainer van Vitesse, Aad de Mos, stemt in met een vertrek van Knol, mits er een degelijk transferbedrag op tafel wordt gelegd. "We hebben twee opties achter de hand, waarop we zullen inspelen", zegt de oefenmeester in het Algemeen Dagblad. "Eén daarvan is een Zuid-Amerikaanse verdediger die al twee WK's op zijn naam heeft staan."

In 2000 debuteerde Knol voor Vitesse. Lange tijd leek het er op dat de verdediger international zou worden, maar een langdurige blessure gooide roet in het eten. Het contract van de 25-jarige speler loopt aan het einde van dit seizoen af. Hij heeft inmiddels al laten weten dat deze niet verlengd zal worden. De ploeg uit het Gelredome kan alleen maar hopen op een tussentijdse overgang, anders kan de club niets meer aan het verdienen.