Ronnie O'Sullivan wint Masters

Maikel (WeebI)
Ronnie O'Sullivan heeft gisteravond zijn derde masters titel van zijn Snookercarrière binnengehaald. De Engelsman was in de finale veel te sterk voor de Chinees Ding Junhui.

In de finale, waarin tien frames nodig waren om te winnen, kwam Ding al vrij snel gemakkelijk op een 2-0 voorsprong. De Chinees leek zijn vorm van de afgelopen week te kunnen volhouden. O'Sullivan toonde echter veerkracht en stootte keihard door naar 4-2, met daarin drie centurybreaks, en een break van 99. Met nog twee frames te gaan voor de middagpauze, wisten beide spelers nog een frame te winnen.

De avondsessie werd compleet gedomineerd door Ronnie the Rocket. De Engelsman had het publiek in de Wembley Arena volledig aan zijn zijde, en maakte bij een stand van 7-3 de op één na hoogste break van het toernooi (143). De hoogste bleef in handen van Ding, die eerder een briljante 147 scoorde, de hoogst mogelijke break. Ding kon de druk niet aan en miste vrij simpele pots op de belangrijke momenten. O'Sullivan profiteerde maximaal en snelde naar een 10-3 overwinning.