Grote veranderingen technische staf Ferrari

Dennis (dennistd)
Er zal veel veranderen binnen Ferrari, nu sleutelfiguren als Ross Brawn en Michael Schumacher zijn vertrokken. Hun opvolgers lijken hun rol anders in te gaan vullen. Mario Almondo wordt de nieuwe technisch directeur en gaat die taak op een andere manier benaderen dan zijn voorganger.

"Ik ben de nieuwe technisch directeur, maar dat houdt niet in dat ik dezelfde taken ga vervullen als Ross Brawn, die ook bij de races de baas was", zei Almondo. "Die taak zal vervuld worden door Luca Baldisseri. Mijn rol zal verschillend zijn en ik bepaal of ik bij de races zal zijn of niet".

De rol van Michael Schumacher binnen Ferrari is nog steeds niet helemaal duidelijk. Sporting director Stefano Domenicali leek er ook nog niet helemaal over uit. "Als adviseur van Ferrari kan hij doen wat hij wil, maar de beslissingen worden genomen door diegenen die er de verantwoordelijkheid voor hebben", zei hij.

"Het hele jaar door zullen er vergaderingen zijn waar Michael ook bij aanwezig zal zijn", vervolgt Domenicali. "Hij kan de gevoelens van een coureur goed verwoorden. Onze nieuwe technische organisatie zal geholpen worden door Michael Schumacher. Hij kan helpen bij tests, ook als hij er niet bij is."